Medarbetare

Vårt HBTQ+-engagemang fortsätter – och inspirerar kollegor

2023-08-08

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

På MSD Sverige är vi engagerade i mångfald, jämlikhet och inkludering året om. Men även om det har gjorts stora framsteg för HBTQ+-personers rättigheter finns det mycket arbete kvar att göra – och vi är stolta och inspirerade över hur vårt inkluderingsarbete skapar ett positivt engagemang hos våra kollegor.

– För mig är det jätteviktigt att alla kollegor ska vara inkluderade och kunna ta med sitt riktiga jag till jobbet, berättar Sara Bergkvist som arbetar som UX/Design-specialist på MSD Sverige, och fortsätter:
– I slutändan är vi inte bara kollegor utan också medmänniskor. Allas lika rättigheter är tyvärr något som vi inte alls kan ta för givet, att våga stå upp för det är viktigt och något som vi inte bör vara rädda för.

Patricia Jimenez Vasquez, Johanna Lundqvist, Sara Bergkvist och Rasta Shahim, alla kollegor från MSD Sverige, på Stockholm Pride 2023.

Läs mer om vårt arbete med mångfald och inkludering

MSD har en långvarig tradition av att vara stöttande i HBTQ+-frågor och på MSD i Sverige strävar vi efter en inkluderande och välkomnande arbetsmiljö för alla våra kollegor. Det är viktigare nu än någonsin att vi fortsätter med vårt åtagande att skapa och upprätthålla en arbetsmiljö av tillhörighet och jämlikhet där våra kollegor kan ta med sitt bästa jag till jobbet.

– Vi är stolta över vår inkluderande arbetsmiljö, där alla ges möjligheten att ta med sitt mest autentiska jag till jobbet, berättar Chris Nigro, HR Lead i Norden och Baltikum.
– Ett av våra huvudfokus detta år är att vara en bra HBTQ+-allierad och vad detta innebär.

Ett unikt sätt att inkludera våra medarbetare

Vi är hängivna i att erbjuda värdefulla resurser i frågor om mångfald och inkludering till våra kollegor. Vår unika, globala approach till mångfald, inkludering och jämlikhet finns till exempel manifesterat i de flera resursgrupper inom temat som erbjuder möjligheten för alla kollegor att växa, lära, leda och ge tillbaks.

Patricia Jimenez Vasquez, Country Lead Pharmacovigilance i Sverige, har engagerat sig i mångfaldsfrågor på MSD Sverige i flertalet år:
– Mitt engagemang för mångfald och inkludering började 2019 när jag blev vald till ambassadör för Women’s Network i Sverige.

Women’s Network är en av flertalet Employee Business Resource Groups (EBRG:s) som finns tillgängliga för alla MSD:s kollegor.

– För mig var det enkelt att engagera mig i frågor om mångfald och inkludering i och med att jag brinner för frågor om jämställdhet och rättvisa. I min roll som Diversity & Inclusion-ambassadör i Norden och Baltikum får jag möjligheten att aktivt arbeta med att främja dessa värderingar.

Du kan läsa mer om våra Employee Business Resource Groups (EBRG:s) och vårt mångfaldsarbete på msd.se/diversity.

Skriven av Elias Hemmilä

SE-NON-01158 08/23