Vacciner

Uniformen åkte på efter 29 år

2021-05-21

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Katrin varvar sitt jobb på MSD med volontärarbete som vaccinatör. En vecka i april, maj och i juni hjälper hon till att ordinera samt vaccinera människor mot Covid-19 på Karolinska Sjukhuset i Solna. 

Hon är en av MSD Sveriges medarbetare som tagit chansen att ta del av de ökade volontärmöjligheterna som MSD erbjuder, och på så sätt har hon bidragit i det ansträngda läge som hälso- och sjukvården befinner sig i under pandemin. 

Rapporter om hur all personal inom vården behövs för att ta hand om covidpatienter har blivit en del av vardagen under pandemin. Det leder till att patienter tvingas skjuta upp besök och rutinbehandlingar som screening till förmån för mer akut vård. Det fick Katrin att vilja hjälpa till. Som utbildad sjuksköterska och barnmorska förstår hon värdet av varje litet bidrag i den ansträngda vården. 

– Man måste göra vad man kan, det är väldigt meningsfullt och alla insatser behövs för att få bukt med pandemin och återställa något nytt normalläge, säger hon. 

Katrin hade inte haft uniform på sig på 29 år. Hon började jobba inom läkemedelsindustrin 1992, och de senaste åren har hon varit regionalt ansvarig för MSD:s avdelning för kliniska prövningar. Detta var dock inget hinder för henne. 

– Det var inte svårt alls att ta steget. Det bygger på att mitt fantastiska team var villiga att hugga i min frånvaro, min chef var uppmuntrande och ett mycket generöst tillmötesgående från MSD Sverige. 

Next