Medarbetare

Att påverka folkhälsan är oerhört motiverande

2020-10-21

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Påverka folkhälsan - MSD Sverige

Ishrat Habib, chef för det svenska uppstartsteamet för kliniska prövningar på MSD, är väl förtrogen med vikten av forskning och kliniska prövningar för att stärka folkhälsan.

Näst efter tillgången på rent vatten är vacciner det som har haft störst betydelse för folkhälsan i världen. För Ishrat är det oerhört motiverande att arbeta inom detta område, att lära av nya utmaningar och att få bidra till nya framgångar. 

“Det arbete vi gör och den påverkan vi kan få får mig ur sängen om morgonen, det inspirerar mig”, säger Ishrat. 

“Det är fantastiskt att kunna arbeta med något som har en så viktig inverkan på folkhälsan, att verkligen göra skillnad, att förhoppningsvis rädda liv med nya och innovativa produkter som vi utvecklar.” 

Ishrat Habib - Associate Director Clinical Research - MSD Sverige

Ishrat har genom åren hittat inspiration hos många människor, men hon är särskilt inspirerad av insatserna i Demokratiska republiken Kongo som fick landets Ebola-utbrott under kontroll i slutet av 2020.

“De människor som är på plats och sätter sina egna liv på spel – det fyller mig med både vördnad och beundran”, säger hon. “Den sortens hjältemod förstärks nu över hela världen när hälso- och sjukvårdspersonal och forskare ger sitt allt i kampen mot COVID-19-pandemin.”

Så Ishrat kommer att fortsätta vakna och driva på sig själv och sina engagerade kollegor för att hitta lösningar för pågående och framtida globala hälsoutmaningar. 

“Min dröm är att få vara med och bidra till en produkt eller till en klinisk prövning som gör skillnad i människors liv och vardag”, säger Ishrat. “Det skulle göra mig varm i hjärtat om jag kunde göra det.” 

Next