Olivier Fouret ny vd för MSD i Sverige

Save Print

2022-04-20 08:30 +01:00

Olivier Fouret - VD - MSD Sverige - wide image

Olivier Fouret tillträder som ny vd för läkemedelsbolaget MSD i Sverige. Olivier Fouret ledde tidigare MSD:s onkologiportfolio i Belgien och Luxemburg och tar över rollen från Sarah Aiosa som har utsetts till vd för MSD i Latinamerika.

– ­Sverige ligger i framkant när det gäller den tekniska och medicinska utvecklingen, vilket är en perfekt grogrund för innovativa lösningar som i slutändan kommer patienter till gagn. Jag ser fram emot att med fokus på partnerskap med det svenska ekosystemet inom hälso- och sjukvården, leda MSD i Sverige och tillsammans med det engagerade teamet ge banbrytande innovationer till den svenska marknaden såväl som hitta lösningar för patient- och sjukvårdsutmaningar, säger Olivier Fouret, vd för MSD i Sverige.

Olivier Fouret kommer att fortsätta driva MSD:s ledande forskning för att rädda och förbättra patienters liv.

Olivier Fouret började arbeta på MSD i Schweiz 2017, som Business Unit Director samt som stabschef till den schweiziska vd:n. Innan han började på MSD arbetade Olivier Fouret för flera olika läkemedelsbolag och han har varit verksam i bland annat Frankrike och Nordafrika.

Olivier Fouret har en apoteksexamen från Université Paris-Sud samt en magisterexamen i European Business från ESCP Business School i Paris och London.

Vid frågor vänligen kontakta:
Hani Aoun
HR Business Partner, MSD Sverige
0790–653626
hani.aoun@merck.com


Läs alla pressmeddelanden

Presskontakt
Oskar Lindeberg
Dir., Market Access
oskar.lindeberg@merck.com
08-20 75 00


Next