Stina Salomonsson från MSD Årets Läkemedelsprofil 2021

Save Print

2022-02-03 10:49 +01:00

Pressmeddelande 2022-02-03 - MSD Sverige

Stina Salomonsson från läkemedelsbolaget MSD har utsetts till Årets Läkemedelsprofil 2021. Årets Läkemedelsprofil uppmärksammar personer som bygger broar mellan vård, industri, forskning och patienter, med nya grepp och insatser. Priset delades ut av Läkemedelsmarknaden, Apoteksmarknaden och Digital Hälsa i samband med en träff i nätverket Pharma Network.

Stina Salomonsson arbetar som Outcome Research Executive Director på MSD i Sverige och leder även det samarbete med Karolinska Institutet (KI) som MSD har via sin globala forskningsorganisation CORE (Center for Observational and Real-World Evidence). Samarbetet, som nyligen förlängdes med ytterligare fem år, har patienten som medelpunkt och fokuserar på utfallsdata, Real World Data (RWD).

Stina Salomonsson har under partnerskapets första fem år varit drivande i att bygga upp ett samarbetsklimat med framstående forskare på KI för att adressera gemensamma frågeställningar och generera informativa slutsatser inom sjukdomsområden som vacciner, cancer och hjärtkärlsjukdom.

Hon ser en enorm potential i patientdata som Sverige har byggt upp över lång tid:

– Patienterna är fokus, och för att förstå deras situation bättre behöver vi deras hjälp att sätta fingret på förbättringspunkter som sedan den forskande vården och läkemedelsföretagen kan arbeta vidare med. Detta är essensen man valde att fokusera på för den här utmärkelsen under 2021.

Stina Salomonsson har fått ett mycket positivt bemötande från både kollegor och från annat håll och ser utmärkelsen som ett ypperligt tillfälle att belysa de enorma resurser Sverige har avseende tillgängliga patientdata. Tillsammans med många kollegor i branschen ser hon att nyckeln till fortsatt positiv utveckling och förbättrad vård finns inom ett förstärkt samspel och strukturerad information mellan vård, industri, forskning och patienter.

– Det är en stor ära att bli framröstad att vinna ett pris som detta. Att det här långsiktiga arbetet har uppmärksammats av juryn och röstats fram av kollegor i branschen är jag väldigt glad och tacksam för. Och att få en utmärkelse för att arbeta med frågor jag brinner för är en ynnest, sa Stina Salomonsson.

I sitt arbete leder och stöttar Stina Salomonsson och hennes team kollegor från MSD och oberoende forskare i Europa i frågor som berör patientutfall och sjukdomsbörda, för både patient och samhälle. En viktig del i det arbetet är att kommunicera data och information som publiceras, så att den kan ha betydelse och bistå i arbetet att förbättra situation och tillgänglighet av anpassad vård för varje enskild patient.

Årets Läkemedelsprofil uppmärksammar personer som bygger broar mellan vård, industri, forskning och patienter, med nya grepp och insatser. Utöver Stina Salomonssons utmärkelse utsågs även Cecilia de Pedro, hållbarhetschef på Apotek Hjärtat, till Årets Apoteksprofil 2021. Vinnarna utses via både röstning och jurybedömning.

Vid frågor vänligen kontakta:
Thomas Kirschmann
Marketing and Digital Operations Lead, MSD Sverige
Mobil: 0790–658455
thomas.kirschmann@merck.com


Läs alla pressmeddelanden

Presskontakt
Oskar Lindeberg
Dir., Market Access
oskar.lindeberg@merck.com
08-20 75 00


Next