Läkemedelsbolaget MSD utsett till en av Sveriges bästa arbetsplatser – Certifierade via internationella ”Best Places to Work”

Save Print

2022-01-27 08:30 +01:00

Läkemedelsbolaget MSD utsågs nyligen till en av Sveriges bästa arbetsplatser, genom det internationella HR-certifieringsprogrammet “Best Places to Work”. Certifieringen hyllar företag med hög standard och goda arbetsvillkor, samt innebär en chans för arbetsgivare att djupdyka in i sina anställdas engagemang och tillfredsställelse vad det gäller sin arbetsplats.

”Best Places to Work” är ett globalt certifieringsprogram som lyfter fram ledande, prestigefyllda företag världen över för deras engagemang i sina anställda och deras arbetsplats. Utvärderingen sker genom en tvåstegsprocess som fokuserar på åtta arbetsplatsfaktorer som kultur, utvecklings­möjlighet, ledar­skap och så vidare. Bland medarbetarna genomförs en nöjdhets­undersökning och inom HR görs en bedömning av implementeringen inom organisationen, som sedan jämförs med den globala standard som programmet har tagit fram.

För MSD nådde personalens nöjdhet 82 procent och HR-bedömningen 87 procent, där alla siffror över 75 procent visar på ett stort engagemang från de anställda. De två områden som de anställda uppgav sig vara mest nöjda med var ”Teamwork/Relationship” och ”Leadership”, vilket visar på värdet av att arbeta för goda relationer på arbetsplatsen.

Sarah Aiosa som är vd för MSD i Sverige, var glad över det positiva beskedet:

– Jag känner mig mycket ödmjuk inför detta, eftersom det visar på den ansträngning som varenda en av våra anställda har bidragit med, vilket reflekteras i vår starka kultur av tillhörighet och samarbete. Vi arbetar hårt varje dag för att kunna erbjuda en arbetsplats där våra anställda känner sig som hela sitt autentiska jag, och kan utföra sitt arbete så att vi i slutändan får en positiv, långvarig inverkan på såväl patienter, och kunder som det svenska samhället.

Några av de senaste satsningar som MSD i Sverige har gjort för att stärka bandet till arbets­platsen för de anställda inkluderar en mindfulnessdag, ett strukturerat praktikantprogram, gemensamma lunchevent, kampanjen ”Faces of MSD” som lyfter mångfalden hos de anställda, samt den nya kamratskaps­traditionen ”Friendsgiving”.

Sverige är det första nordiska land där MSD erhåller certifieringen, något som Hani Aoun, HR-partner på MSD i Sverige, är stolt över och ser som en sporre för framtiden:

– Vi är väldigt stolta över denna certifiering, speciellt eftersom den har skett i så utmanande och osäkra tider! Det ger oss det driv vi behöver för att fortsätta fokusera på vår mest värdefulla tillgång, och det motiverar oss att förbättra vårt arbete och sikta ännu högre! Det är vårt engagemang till att bygga och stärka en innovativ och inkluderande arbetsmiljö.

För mer information om certifieringen, besök gärna: www.bestplacestoworkfor.org

Vid frågor vänligen kontakta:

Hani Aoun
HR-partner, MSD Sverige
Mobil: 0790–653626
hani.aoun@merck.com


Läs alla pressmeddelanden

Presskontakt
Oskar Lindeberg
Dir., Market Access
oskar.lindeberg@merck.com
08-20 75 00


Next