Onkologi

Tillsammans kan vi leverera innovativ cancerbehandling i tid

04/10/2021

Dela denna artikel

.st0{fill:#00857C;}

Innovativ cancerbehandling - MSD Sverige

Innovativa kombinationsbehandlingar, som kombinerar flera läkemedel, kan ge värdefull tid för patienten – om de erbjuds i rätt tid.

För många cancerpatienter kan det vara lämpligt med en kombination av flera läkemedel – alltså en kombination av läkemedelsbehandlingar angriper tumören på olika, specifika sätt. Det finns exempelvis läkemedel som stärker patientens immunsystem eller behandlingar som direkt attackerar specifika cancerceller, så kallade målsökande terapier.

Denna infografik ger en översikt över vad kombinationsterapier är, varför de är av värde och de utmaningar som uppstår att få tillgång i tid. Det lyfter fram behov av samarbete med flera intressenter och viktiga principer för framtida åtkomst.

Våra sjukvårdssystem har dock inte alltid möjlighet att se till att innovativa kombinationsbehandlingar når patienten i tid. Kombinationsbehandlingar är ofta mindre tillgängliga än andra behandlingar och vägen från myndighets godkännande till klinisk användning är komplex. Detta tar värdefull tid från patienten.

Fokus på lösningar och gemensamma insatser

Vi kan leverera innovativa kombinationsbehandlingar till patienter snabbare om vi fokuserar på lösningar. Vi behöver en gemensam respons där budgetansvariga, sjukvårdsregioner, patientförespråkare, industri och vårdpersonal kraftsamlar för att tillsammans leverera innovation snabbare.

Lär dig mer om hur vi bygger gemensamma lösningar i nedan video.

primary article image

SE-KEY-00149

Next