Medarbetare

I september firar vi Diversity & Inclusion Month

01/09/2021

Dela denna artikel

.st0{fill:#00857C;}

Diversity & Inclusion Month - MSD Sverige

Hur vi låter upplevelser, röster och perspektiv stärka vårt syfte.

I ett team-möte i januari 2015 föreslog Celeste Warren, vice ordförande och mångfaldsordförande på MSD, att vi behöver fira mångfalden bland våra anställda och erbjuda dem möjligheten att pausa, förstå och reflektera. Med nyfunnen energi insåg teamet att det inte är tillräckligt med en dag, eller ens en vecka. Celeste tog in teamets perspektiv och sa ”vi gör det till en månad”. Där föddes Global Diversity & Inclusion (GD&I) Experience Month.

Vårt engagemang fortsätter

I mer än fem år, och med fler i sikte, har vi fortsatt tillägna en hel månad åt att främja meningsfulla diskussioner och lärande kring mångfald och inkludering. Vi gör detta samtidigt som vi pausar, reflekterar och firar allt det underbara arbete vi lagt ner under året med fokus på mångfald och inkludering.

Adam Sierkowiak - MSD Sverige

”Mångfald och inkludering handlar om att ge och ta – att inkluderas men också att inkludera andra – och MSD har aldrig backat undan för att diskutera dessa svåra ämnen”

Adam Sierakowiak

Medical Advisor, MSD Sverige

Så mycket har vi vuxit och upplevt sedan vår första Global Diversity & Inclusion (GD&I) Experience Month

  • I förra årets kick off-event deltog anställda i 71 olika länder.
  • Vi har sett en ökning på 44% i antalet medlemmar i våra 10 Employee Business Resource Groups (EBRG:s), med nya berättelser från alla delar av världen.
  • Vi har introducerat en ny process för att bevaka företagets framsteg i att skapa en mångfaldig och inkluderande arbetsmiljö, inkluderat en arbetsdag och utbildningar i mångfald och inkludering.
  • Vi har utvecklat en integrerad strategi för inkludering av personer med funktionsvariationer, för att säkerställa att de med funktionsvariationer inom organisationen kan vara produktiva och bidra till vårt uppdrag att rädda och förbättra liv.

Engagera, stärka, upplyfta

Vi är stolta över vår kraft och våra framsteg, men det finns mer jobb att göra – mer nu än någonsin. Det är dags att accelerera våra insatser så att vi kan skapa en arbetsmiljö som är så inkluderande som möjligt – där alla röster känner sig hörda, värderade och där alla ges möjligheten att bidra med sitt bästa.

”Vi fortsätter att fördjupa vårt engagemang för att göra GD&I Experience Month till en möjlighet för våra anställda att växa, utvecklas och frodas”

Celeste Warren

Vice President och Chief Diversity Officer

Mer än bara en månad: att fira mångfald och inkludering även efter september

Även fast 2021 års GD&I Experience Month äga rum digitalt på grund av Covid-19-pandemin kan våra kollegor förvänta sig mängdvis av engagemang. Bland annat erbjuds möjligheter att utforska koncept som att vara en allierad, lära sig mer om mål och initiativ, delta i träningar och seminarier och lyssna på våra dynamiska gästföreläsare.

September är en tid för att reflektera, utforska och engagera – och den andan kan tas med året om

Genom att ha tagit oss tiden att fira vad som gör oss unika och genom att ha fortsatt bryta barriärer har vi drivits till att tänka större och åstadkomma mer. Att bygga och berika vår mångsidiga och inkluderande miljö involverar alla. När vi öppnar våra sinnen och hjärtan för nya röster, nya erfarenheter och nya attityder har vi makten att vara allierade och förebilder, i tillägg till bättre kollegor och medborgare.

Next