HIV

I 30 års tid har vi
arbetat intensivt för
att bidra till att stoppa
hiv- och aidsepidemin.

Få i Sverige dör idag av hiv och aids, men kampen mot infektionen är inte över.

Sedan 30 år tillbaka arbetar MSD för att få fram läkemedel för att förebygga och stoppa hiv- och aidsepidemin. Tack vare dagens effektiva läkemedel har hiv blivit en kronisk, behandlingsbar sjukdom. Men än finns inget botemedel mot hiv.

450

fall av hiv rapporteras i Sverige per år

38 M

människor lever med hiv i världen

75 %

av dem som lever med hiv, vet om det

VÅRT ENGAGEMANG

Sedan de första hiv-behandlingarna kom för snart 30 år sedan har vi arbetat för att öka tillgången till våra läkemedel, stärka infrastrukturen i vården och bidra till hälsa- och utveckling i hela världen.

Den kampen för vi i samarbete med regeringar, andra företag, hjälporganisationer, civila samhället och många fler på plats där epidemin härjar som värst.

Forskare på MSD var bland de första att upptäcka och utveckla mediciner för hiv/aids. Vi är inte bara stolta över vad vi hittills har gjort inom området hiv/aids – vi är också stolta över vad vi gör idag och det vi kommer att åstadkomma i framtiden.

VÅR ÅSIKT

Vi arbetar för att göra våra hiv-läkemedel tillgängliga för alla människor som behöver dem, oavsett var i världen de bor.

VÅR ÅSIKT

Vi arbetar för att göra våra hiv-läkemedel tillgängliga för alla människor som behöver dem, oavsett var i världen de bor.