Vår historia

MSD och Schering-Plough slogs samman i november 2009. Både Merck Sharp & Dohme och Schering-Plough har en lång och spännande historia av innovation för att förbättra människors hälsa och välbefinnande. Genom åren har våra forskare hittat nya sätt att behandla och förebygga sjukdom - från upptäckten av vitamin B1, det första mässlingsvaccinet och syntetiskt kortison till medel mot förkylning, magsyreproblem och högt kolesterol. Våra forskare har också medverkat till att utveckla många produkter för förbättrad djurhälsa, inklusive vacciner och antibiotika.

Samtidigt som vi är stolta över vårt förflutna är vi entusiastiska inför framtiden och de möjligheter vi har att bidra till en hälsosammare, ljusare framtid för människor runtom i världen.

1851 1851
Dr Ernst Christian Friedrich Schering börjar utveckla och sälja läkemedel i Berlin. Tre år senare öppnar Schering sin första tillverknings-anläggning
1891 1891
Merck & Co, inc. etablerar sig i USA. Det amerikanska dotterbolagets ägarföretag, E. Merck, bildades ursprungligen i Darmstadt, Tyskland, år 1668.
  1919 
Merck & Co, Inc. separeras från den tyska ägaren
1933 1933
Merck inviger sitt första forskningslaboratorium I Rahway, NJ.

1944
Ett samarbete mellan forskare vid Merck Sharp & Dohme och Rutgers Universitet leder till upptäckten av streptomycin. Under detta år lyckas Merck med den komplexa syntesen av kortison.

1955
Elva år senare (1955) lyckas forskare vid Schering att vidareutveckla kortison till prednison – vilket anses vara ett av de mest betydande medicinska framsteg som gjordes under 1900-talet.

1953
Merck & Co., Inc. går samman med Sharp & Dohme med bas i Philadelphia.
1955
The Schering-Plough Foundation etableras. Två år senare etablerar Merck Sharp & Dohme the Merck Company Foundation.
1971
Schering Corporation går samman med Plough, Inc., för att bilda Schering-Plough Corporation. Schering-Plough går senare samman med Organon BioSciences år 2007.
1992
Huvudkontoret flyttas från Rahway till Whitehouse Station, N.J.
1994
50-årsdagen av Coppertone firas. Schering-Plough köpte Coppertone 1957. Företaget medverkade därefter till lanseringen av UV index, en amerikansk riktlinje för användning av solskyddsmedel.
  2000
Merck Sharp & Dohme och Schering-Plough etablerar ett samarbete i USA kring nya receptbelagda läkemedel inom kolesterol och astma/ allergi.
  2009
MSD och Schering-Plough går samman för att skapa ett ledande globalt hälso- och sjukvårdsföretag som arbetar för att, världen över, förlänga och förbättra människors liv.


Copyright MSD Sverige AB